16 nov 2010

se necesitan BICIOSXS


Ens volen fer fora!

L'any 2005 començava al barri un projecte d'autoreparació de bicicletes, primer al carrer i després okupant el solar que dóna vida al taller de bicios@s. Un taller obert a tothom, que no funciona amb diners sinó amb trocs materials o personals; un punt de trobada per les ciclistes que no es volen sotmetre a la dictadura del cotxe i de l'asfalt. Ara, cinc anys després, ens volen fer fora i destruir l'espai i el que s'ha generat en aquest durant un llarg temps. I nosaltres no volem marxar, ni volem callar.

El solar de Joaquim Valls 137 va estar abandonat durant més de deu anys i les administracions no van fer res. L´estat penós de l´espai perjudicava al veïnat i les administracions callaven. Finalment, l´any 2004, José Moral i la seva empresa Ginkoplanet –una de les immobiliàries amb més beneficis en el seu sector- compra el terreny. Ara si,  l´administració s´afanya perquè aquest empresari sense escrúpols pugui construir pisos de luxe que ni volem, ni necessitem, ni podem pagar.

Ara mateix ens volen fer fora a nosaltres, però sabem que fa temps que s'intenta destruir tot allò que genera espais de llibertat al marge de la societat de consum. A Barcelona tot val molt i no hi cap res, i Nou Barris n´és un exemple. Fa temps que s'intenta destruir el teixit associatiu, que és menysté als col·lectius, que no s´escolta a les veines. I estem fartes i enfadades.

La ciutat que volen els polítics ofega a la gent. I la gent necessita obrir escletxes per respirar. Escletxes en forma de tallers de bicicletes, de centres socials, d´habitatges dignes, d´horts veïnals. Per això seguirem aquí, en aquest espai o en un altre. Continuarem obrint escletxes.

Col.lectiu biciosxs

1 comentario:

N E G R I dijo...

Apañe maximo desde la punta del cerro
BESOOOOOOOOOOOOOOOOOOS